ad

Top Current Affairs Quiz | 27 November 2018

Top Current Affairs Quiz | 27 November 2018

current affairs quiz, current affairs quiz questions, daily current affairs quiz


1) Which Company Business Head Neeraj Arora Resigns?
a) WhatsApp b) Viber c) Telegram d) WeChat
Answer: WhatsApp
Explanation
WhatsApp Business Head Neeraj Arora Resigns

WhatsApp's Chief Business Officer Neeraj Arora has surrendered from the post following 7-years in the organization. His leave comes seven months after WhatsApp fellow benefactor Jan Koum left the organization. Arora had been an essential piece of WhatsApp since 2011 and assumed an imperative job in the organization's securing by Facebook in 2014. Neeraj Arora was the leader for the post of the CEO at WhatsApp after the takeoff of Koum.

2) Who is win silver at Syed Modi International 2018 in badminton player?
a) Tai Tzu-Ying b) Wang Yihan c) Saina Nehwal d) Li Xuerui
Answer: Saina Nehwal
Explanation
Saina Nehwal wins silver at Syed Modi International 2018, Sameer Verma Retains

World number nine Saina Nehwal packed away silver at Syed Modi International Badminton Championships 2018 subsequent to losing to world number 27 Han Yue. India's Sameer Verma vanquished Lu Guangzu of China in the men's singles last to effectively safeguard and win the Syed Modi International Championships in Lucknow.


3) Center goverment and which company Sign 200 Million Dollar Loan Pact To Upgrade State Highways In Bihar?
a) RBI Bank b) ADB Bank c) World Bank d) None of These
Answer: ADB Bank
Explanation
Centre and ADB Sign 200 Million Dollar Loan Pact To Upgrade State Highways In Bihar

The Center and Asian Development Bank (ADB) has marked a 200 million dollar credit consent to fund broadening and redesigning of around 230 Kilometers State Highways in Bihar to every single climate standard with street wellbeing highlights. The Center and Asian Development Bank (ADB) has marked a 200 million dollar credit consent to fund enlarging and updating of around 230 Kilometers State Highways in Bihar to every single climate standard with street wellbeing highlights.

4) Which US State becomes the first accept taxes in Bitcoin?
a) Alabama b) Iowa c) Ohio d) Oklahoma
Answer: Ohio
Explanation
Ohio becomes the first US state to accept taxes in Bitcoin

Ohio will turn into the primary US state to acknowledge installment of expenses by organizations in Bitcoin, starting this week. Organizations can settle 23 diverse government expenses with Bitcoin, from representative retention duty to fuel and deals assess, through an online digital money entry. The state will utilize BitPay, a digital currency worldwide installment framework, to finish the procedure.


5) National Milk Day Observed on which date?
a) November 26, b) November 25, c) November 27, d) November 28
Answer: November 26
Explanation
National Milk Day observed on 26 November

National Milk Day that was begun in 2014 on 26th November to stamp the birth commemoration of the dad of White Revolution, Dr Verghese Kurien was praised in the Meghalaya out of the blue. Kurien was the designer of Operation Flood which was propelled in 1970 by India's National Dairy Development Board (NDDB). India's Operation surge was the world's greatest dairy advancement program which gave a noteworthy push to the drain generation of the country.

6) Andi Mahotsav Organized By Which Ministry in New Delhi?
a) Tribal Affairs b) Human Resource Development c) Council of Social Science Research d) Union Public Service Commission
Answer: Tribal Affairs
Explanation
Aadi Mahotsav Organized By Tribal Affairs Ministry in New Delhi

The fourth release of yearly "Aadi Mahotsav", a National Tribal Festival composed by Ministry of Tribal Affairs in a relationship with TRIFED and Ministry of Culture to celebrate and value the soul of inborn culture, art, cooking and trade held at Dilli Haat, Shri Aurobindo Marg, INA, Delhi. This year, in excess of 600 innate craftsmen from 23 states, 80 ancestral culinary specialists hailing from 20 States other than 14 social troupes including in excess of 200 craftsmen are participating in the Mahotsav.


7) Who has inaugurated the five-day exhibition on Our Vote- Our Future in Hyderabad?
a) Rajat Gupta b) Raj Rajaratnam c) Parag Saxena d) Rajat Kumar
Answer: Rajat Kumar
Explanation
Telangana CEO Dr. Rajat Kumar inaugurated the five-day exhibition on Our Vote- Our Future in Hyderabad

Telangana Chief Electoral Officer Dr. Rajat Kumar introduced a five-day show on "Our Vote-Our Future" in Hyderabad. This presentation was sorted out by the Regional Outreach Bureau of Information and Broadcasting Ministry. The fundamental point is to expand the surveying level of somewhere around 10 percent.

8) IFFI nominates how much Movies for ICFT UNESCO Gandhi Medal?
a) 10 b) 12 c) 14 d) 15
Answer: 12
Explanation
IFFI nominates 12 movies for ICFT UNESCO Gandhi Medal

The International Film Festival of India (IFFI) has designated 12 motion pictures during the current year's International Council for Film, Television and Audiovisual Communication (ICFT) UNESCO Gandhi Medal. Of these 12 films, two are from India and the rest are remote motion pictures. The two Indian motion pictures seeking the respect are Tamil film Bagram and Ladakhi motion picture Walking with the Wind.


9) Who is appointed new Chief Election Commissioner?
a) V. S. Sampath b) Nasim Zaidi c) Achal Kumar Jyoti d) Sunil Arora
Answer: Sunil Arora
Explanation
Sunil Arora appointed new Chief Election Commissioner

Sunil Arora will assume responsibility on December 2. He will supplant active Chief Election Commissioner (CEC), OP Rawat. A previous official, Arora was selected as race magistrate on August 31, 2017. Arora, 62, had been the data and broadcasting secretary, and the secretary in the Ministry of Skill Development and Entrepreneurship. A 1980-group IAS officer of the Rajasthan unit, Arora has worked in services, for example, back, materials and the Planning Commission.

10) Which State topped in implementing Ayushman Bharat after 2 months of launch?
a) Gujarat b) Bihar c) Goa d) Haryana
Answer: Gujarat
Explanation
Gujarat topped in implementing Ayushman Bharat after 2 months of launch

As indicated by the National Health Agency, following 2 months of the dispatch of Ayushman Bharat-Pradhan Mantri Jan Arogya Yojana, Gujarat rose as the best entertainer under the plan. Around 76,000 healing facility confirmations have been cleared in Gujarat since September 23, Tamil Nadu positioned second at 54,273 and Chhattisgarh third at 53,180 authorized doctor's facilities. Karnataka and Maharashtra rank fourth and fifth shutting off the main 5 positions under the plan. In spite of the fact that Uttar Pradesh and Bihar represented the most elevated number of recipients, regardless they rank among the least entertainers up until now. UP checked 1.18 crore families as recipients and in Bihar, the number is 1.09 crore families.



PREVIOUS STORY                                                                                           NEXT STORY



Post a Comment

0 Comments