ad

Current Affairs 2018 | Current Affairs 2018 Quiz

Current Affairs 26 Oct 2018  | Current Affairs Quiz Questions

Current Affairs 2018  | Current Affairs  2018 Quiz

1) Who is 2 spot in BWF rankings?
a) P V Sindhu b) Jagdish Singh c) Algernon Kingscote d) Akhil Kumar
Answer:  V Sindhu
Explanation

Olympic and world championship silver medallist P V Sindhu has another time regained her world no. two spots within the latest BWF rankings, that were discharged on Gregorian calendar month twenty-five, 2018.
Sindhu, World Health Organization is presently competitive at the French Open in Paris, jumped one spot to remain one spot behind Chinese Taipei's Tai Tzu Ying, the World Health Organization continues to dominate the rankings.
Sindhu had achieved the globe no two ranking for every week for the primary time in April last year, however, she slipped presently before acquisition the position for pretty much 2 months from Sept to Gregorian calendar month. She slipped to world no three at the moment and control that spot for many a part of 2018.
Saina Nehwal, World Health Organization had reached the finals of Scandinavian nation Open last week, was rewarded for her prodigious show as she too climbed one rung to achieve the globe no. 9 slots.
In the men's room singles, Kidambi Srikanth remained static at world no vi, whereas Sameer Verma jumped 5 spots to beat the eighteenth position. HS Prannoy, World Health Organization skipped the eve

2) How many employees have been dismissed for sex abuse in the two years?
a)50 b) 48 c) 15 d)40
Answer: 48
Explanation
Google has aforementioned that it unemployed forty-eight staff within the past 2 years, as well as thirteen senior executives, as a result of molestation allegations, citing "a more and more arduous line" on inappropriate conduct.
The North American nation school big issued the statement from chief govt Sundar Pichai, saying, in recent years, Google has created the variety of changes, as well as taking associate degree more and more stance on inappropriate conduct by individuals in positions of authority. 
Pichai declared that the corporate is serious regarding providing a secure and comprehensive work. He any aforementioned that they review every single criticism regarding molestation or inappropriate conduct, investigate it and take action.

3) Who is wins Bronze in World Wrestling Championships?
a) P V Sindhu b) Jagdish Singh c) Algernon Kingscote d) Pooja Dhanda
Answer: Pooja Dhanda
Explanation
Indian fighter Pooja Dhanda on Gregorian calendar month twenty-five, 2018 won a ribbon within the women's race 57kg weight category at the Wrestling World Championships, control in the Hungarian capital, Hungary. Dhanda defeated Grace Bullen of Norway 10-7.
This was India's second medallion at the 2018 Championships. Earlier on the Gregorian calendar month twenty-two, Bajrang Punia had to accept silver when losing to Japan's Takuto Otoguro within the 65kg class. 
Before Pooja, solely 3 Indian ladies grapplers Alka Tomar in 2006, Geeta Phogat and Babita Phogat in 2012 had won a ribbon every at the globe Championships tournament.

4) What Modi is inaugurated?
a) Krishi Kumbha B) Yamuna Kumbha c) Kaveri Kumbha d) None of these  
Answer: Krishi Kumbha
Explanation
Prime Minister Narendra Modi on Gregorian calendar month twenty-six, 2018 inaugurated Krishi Kumbha 2018 in Lucknow, Uttar Pradesh through video conferencing.
On the occasion, the Prime Minister expressed hope that there'll be a record production of food grains throughout Kharif season and reiterated the government's commitment to double farmers' financial gain by 2022.
The Prime Minister same that events like Krishi Kumbh greatly profit the farmers. The came that the Kumbh may be a commendable action of the Uttar Pradesh government and can open new avenues for farmers in returning days. 
The same that now the farmers can get exaggerated worth for his or her crops since Minimum Support worth of twenty-one Rabi and Kharif crops has been exaggerated that was a historic call.
The 3-day long Krishi Kumbh has Haryana and Jharkhand as partner states and Japan and Israel as partner countries.

5) WCD Minister inaugurates ___ edition of Women of India National Organic Fest 2018
a) 4th b) 5th c)6th d) 7th
Answer: 5th
Explanation
Women and kid Development Minister Maneka Gandhi on Gregorian calendar month twenty-six, 2018 inaugurated the fifth edition of ladies of India National Organic Fest 2018 in the Indian capital. The fest can continue until Gregorian calendar month four, 2018.
The event would witness participation from lady farmers and entrepreneurs from across the state.
For the primary time during this edition of the competition, a vegetarian food and food court has been introduced.
Overall, nearly four hundred teams and firms would be taking part within the fest to sell their organic manufacturer.

6) In Which Place helicopter service was inaugurated?
a) Manali-Rohtang b) Manali-Kasol c) Manali-Ladakh d) None of these 
Answer: Manali-Rohtang 
Explanation

Himachal Pradesh Chief Minister Jai Ram Thakur inaugurated Manali-Rohtang eggbeater joyride Th.
Started by the state business enterprise Department with the assistance of Aryan Aviation, this eggbeater joyride can fly between Manali-Rohtang-Manali and therefore the tourists may additionally watch Solang, Hamta and alternative enticing places besides Rohtang pass, an official representative same.
Tourists from the country and abroad are benefited with the beginning of the service, the CM same, adding it'd give a boost to the business enterprise.

7) When is World Polio day?
a) 25 Oct b) 24 Oct c) 23 Oct d) 22 Oct
Answer: 24 Oct
Explanation

8) when is World Development Information Day?
a) 25 Oct b) 24 Oct c) 23 Oct d) 22 Oct
Answer: 24 Oct 
Explanation

Post a Comment

0 Comments