ad

Current Affairs 2018 | Current Affairs 2018 Quiz

Current Affairs 18 Oct 2018  | Current Affairs Quiz Questions


Current Affairs 18 Oct 2018  | Current Affairs Quiz Questions

1) Who is appoints former RBI Deputy Governor SS Mundra as an advisor?
a) Bank Bazaar b) iMoney c) eTechAces Marketing and Consulting Pvt Ltd d) CoverFox

Answer: Bank Bazaar
Explanation:
BankBazaar appoints former tally Deputy Governor S "S Mundra" as an authority
BankBazaar is an internet monetary services marketplace.
Mundra was a deputy governor at the tally for 3 years until Gregorian calendar month 2017.

2) India Govt launches what campaign to create awareness about food safety?
a) Bharat Swastha Yatra b) Yatra Swastha Bharat c) Swastha Bharat Yatra d) None of these

Answer: Swastha Bharat Yatra
Explanation:
Govt launches ‘Swastha India Yatra’ campaign to make awareness regarding food safety
The Indian government launched a national campaign referred to as ‘Swasth India Yatra’ on World Food Day, October sixteenth.
The FSSAI (Food Safety and Standards Authority of India) is leading a campaign to make client awareness regarding intake safe and nourishing food.
Around 7,500 cyclists can participate in associate eighteen,000km relay cycle rally covering nearly every state and UT.
They will be promoting the message ‘Eat Right India’.

3) Govt to form _____ to look into gaps in sexual harassment law?
a) GoM b) UoM c) IoM d) VoM

Answer: GoM
Explanation:
"Govt to create GoM to seem into gaps in molestation law"
The government is about to create a bunch of ministers to seem into the lacunae within the existing law on molestation.
This comes on the rear of the growing #MeToo movement in the Asian country.

4) Govt working on new to-compilant what scheme to replace MEIS?
a) Export Incentive Scheme b) Import Incentive Scheme c) A and B Both d) None of the these

Answer: Export Incentive Scheme
Explanation:
Govt engaged on a new WTO-compliant export strategy to exchange MEIS
The commerce ministry is functioning on a replacement export strategy for merchandise shipments
which is compliant with the planet Trade Organization to exchange the present MEIS.

5) China what tests world's largest with 1.5tn payload capacity?
a) Unmanned Transport Drone b) Transport Drone c) Drone  d) None of the these

Answer: Unmanned Transport Drone
Explanation:
China has with success tested the world’s largest pilotless transport drone, which might carry the most payload of one.5 tonnes.
The industrial drone is termed the Feihong-98 (FH-98) and is developed and changed by the China Academy of part physics Technology.


6) Who is CEO Prasar Bharti?
a) A. Surya Prakash, b) Shashi Shekhar Vempati c) Shri Rajeev Singh d) Shri Ali R. Rizvi

Answer: Shashi Shekhar Vempati

7) Vice President M Venkaiah Naidu left for Belgium to attend the _____ Meeting in Brussels
a) 12th Asia- Europe Metting b) 11th Asia- Europe Metting c) 10th Asia- Europe Metting d) 9th Asia- Europe Metting

Answer: 12th Asia- Europe Metting
Explanation:
Vice President leaves for the European nation to attend twelfth ASEM Summit
Vice President M Venkaiah Naidu left for a European nation to attend the two-day twelfth Asia-Europe Meeting (ASEM) in the capital of Belgium.
The theme of the ASEM Summit is ‘Global Partners for international Challenges’.
The bi-annual event is taken into account the best platform for dialogue and cooperation between Asia and Europe within the areas of trade, investment, security, and commercial enterprise.

8) In Indian Navy augments What Rescue capability?
a) U-boat b) underwater craft c) submersible d) Submarine

Answer: Submarine
Explanation:
Indian Navy augments Submarine Rescue capability.

Post a Comment

0 Comments