ad

Current Affairs 2018 | Current Affairs 2018 Quiz

Current Affairs 16 Oct 2018  | Current Affairs Quiz Questions


Current Affairs 16 Oct 2018  | Current Affairs Quiz Questions

1) Who is ICICI Bank MD & CEO On October 16, 2018?
a) Rana Kapoor b) Chandra Shekhar Ghosh c) Mrutyunjay Mahapatra d) Sandeep Bakshi
Answer: d) Sandeep Bakshi
Explanation:
ICICI Bank on Gregorian calendar month sixteen, 2018 declared that the depository financial institution of Republic of India (RBI) approved the appointment of Sandeep Bakshi because of the director (MD) and Chief military officer (CEO) of ICICI Bank for 3 years.

2) In UP Cabinet on Oct 16, 2018, approved the proposal of the state government to rename the city of _______ as ______
a) Allahabad as Prayagraj b) Prayagraj as Allahabad c) Allahabad as Kanpur d) None of the above
Answer: a) Allahabad as Prayagraj
Explanation:
The Uttar cupboard on October sixteen, 2018 approved the proposal of the authorities to rename town of ‘Allahabad’ as ‘Prayagraj’. the choice has been vehemently opposed by the opposition parties.

3) Who is Microsoft Co-founder in died October 15, 2018?
a) John W. Thompson b) Paul Allen c) Bill Gates d) Brad Smith
Answer: b) Paul Allen
Explanation:
Paul Gardner Allen, the rich person co-founder of Microsoft, Associate in Nursing capitalist, businessperson and giver, kicked the bucket on Oct fifteen, 2018. He was 65. He died in a port of entry from complications associated with Non-Hodgkin's malignant neoplastic disease, the less-common lymphoma.

4) What does the NMML mean?
a) Nehru Memorial Museum and Library
b) Nehru Museu Memorial Library
c) Narendra Memorial Museum and Library
d) None of the above
Answer: a) Nehru Memorial Museum and Library
Explanation:
Nehru Memorial Museum and Library (NMML)

5) Minister of State for Power and Renewable Energy RK Singh on October 15, 2018, launched an award scheme  _________
a) National Urban Livelihood Mission b) Deen Dayal Upadhyaya Grameen Kaushalya Yojana C) Saksham  d) Saubhagya
Answer: d) Saubhagya
Explanation:
Minister of State for Power and Renewable Energy RK Singh on October 15, 2018, launched an award scheme under the umbrella Saubhagya Scheme, also known as Pradhan Mantri Sahaj Bijli Har Ghar Yojana.

6) India to set up a special desk to facilitate investments from ______
a) UAE b) USA c) UK d) CHINA
Answer: a) UAE
Explanation:
India to line up a special table to facilitate investments from UAE

The announcement was created by Union Commerce Minister Suresh Prabhu once co-chairing the sixth meeting of UAE-India High-Level Joint Task Force on Investments in Mumbai on Oct fifteen, 2018. The meeting was additionally attended by Chairman of the national capital Crown Prince's Court, Arab chief Hamed bin Zayed Al Nahyan.

During the meeting, each Asian nation and UAE command discussions on the opportunities for cooperation and investment within the railways, logistics, highways, airports and infrastructure sectors.

7) When Celebrate World Food Day?
a) 15 October b) 12 October c) 16 October d) 11 October
Answer: c) 16 October
Explanation:
World Food Day 16 October

8)  Who is Inauguration Goa Maritime Symposium (GSM) on October 16, 2018?
a) Admiral Sunil b) Sunil Lanba c) Robin K Dhowan d) Devendra Kumar Joshi
Answer: a) Admiral Sunil
Explanation: 
The 2018 Goa Maritime conference, the second edition of the Goa Maritime conference (GSM) was inaugurated by the Chief of service workers, Admiral Sunil in Goa on Oct sixteen, 2018.

The theme of the seminar this year was “Building Stronger Maritime Partnerships in ocean Rim (IOR)”.  It upholds the forum’s aim of fostering friendly relations with India’s maritime neighbors.

Post a Comment

0 Comments